Aplicația MyAccount
Ai toate serviciile într-un singur loc!
Dispozitivele mobile şi de comunicare evoluează permanent, atât la nivel tehnologic, cât și la nivelul serviciilor furnizate. Acest progres tehnologic este determinat de necesitatea noastră de a comunica, de a fi mai informați și de a ne distra prin intermediul smartphone-urilor pe care le luăm cu noi aproape tot timpul.
Fiecare pas al evoluției tehnologice este imediat observat și adoptat de tânăra generație. De aceea, părinții trebuie să fie bine informați despre serviciile pe care le oferă tehnologia (apelurile de voce şi SMS, schimbul de imagini, accesul la internet și la rețelele de socializare), pentru a fi capabili să își îndrume copiii în privința modului în care să utilizeze în mod adecvat și sigur tehnologia, dar și să decidă ce servicii să permită copiilor să utilizeze.
Telekom Romania, ca membru al OTE-COSMOTE Group și Deutsche Telekom Group, este parte a „Coaliției la nivel de CEO pentru a face Internetul un loc mai bun pentru copii” (”A CEO Coalition to make the internet a better place for kids”). Această platformă de autoreglementare a fost inițiată de Comisia Europeană în luna decembrie 2011 și are ca semnatari 31 de președinți de mari companii din domeniul telecomunicațiilor și tehnologiei informației.
Această platformă comună se referă la acțiuni în următoarele domenii:
Dintr-un studiu realizat de companie şi UNESCO în rândul a câteva mii de elevi din toată țara, a reieșit că majoritatea covârşitoare a copiilor navighează pe internet nesupravegheaţi, iar 45% au recunoscut că au transmis date personale despre ei pe internet.
Platforma „Ora de Net”, coordonată în România de Organizația Salvați Copiii, este un punct civil de contact care primeşte şi gestionează sesizările de pe internet referitoare la orice tip de conţinut care afectează copiii şi are caracter ilegal, respectiv dăunător.
Raportează aici orice materiale şi activităţi cu conţinut ilegal şi periculoase pentru copii, pe care le-ai întâlnit pe internet.
Informaţii privind tipul de conţinut ce trebuie raportat se găsesc aici.
Dacă eşti părinte sau ai în îngrijire copii, poţi preveni situaţii periculoase pentru copii şi adolescenţi în mediul virtual prin folosirea unui instrument european ce promovează utilizarea sigură și responsabilă a internetului de către copii: platforma Ora de Net, coordonată în România de Organizația Salvați Copiii.
Pe lângă activitățile de informare derulate în cadrul școlilor, programul pune la dispoziția utilizatorilor de internet și o linie de consiliere, unde specialiștii Ora de Net oferă sfaturi și soluții la problemele întâmpinate de copii în mediul online.
Despre prevenirea abuzului online poți afla mai multe contactând 116 111, linia telefonică dedicată copiilor la nivel european, gestionată în România de Telekom și Asociația Telefonul Copilului.
La 116 111 poți sesiza totodată situații în care copiii sunt victime ale abuzului în mediul digital, situații precum cyberbullying, online grooming, expunerea copiilor la conținut ilegal pe internet, exploatarea copiilor în mediul online. Sesizările pot fi transmise și la adresa de e-mail: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro.
Totodată, prin aceste metode de contact poți solicita consiliere juridică gratuită, oferită de specialiștii organizației.
Asociația Telefonul Copilului colaborează cu toate instituțiile abilitate să intervină în astfel de situații, sesizările urmând să ajungă la autorități pentru a interveni și a opri abuzul asupra oricărui copil despre care organizația a fost informată. Sesizările pot fi transmise anonim către Asociația Telefonul Copilului.
Află mai multe la: www.telefonulcopilului.ro / www.116111.ro.
HappyGraff este prima aplicație care oferă acces la servicii de semnalare a abuzului online și fizic asupra copiilor și adolescenților, precum și la servicii de consiliere, direct de pe telefonul mobil.
Aplicația integrează următoarele funcționalități: apel gratuit la numărul Telefonul Copilului 116 111 și fereastră de chat care permite conectarea directă cu specialiștii în domeniu.
În același timp, aplicația mobilă HappyGraff funcţionează și ca un jurnal în care adolescenţii îşi pot înregistra stările emoţionale ori de câte ori simt nevoia şi în care au acces la sfaturi utile despre cum să gestioneze diferite situaţii cu stări emoționale dificile.
HappyGraff poate fi accesată pe telefoane mobile cu sistem de operare Android și este disponibilă pentru descărcare gratuită în Google Play și pe website-ul Asociației Telefonul Copilului. Aplicația mobilă HappyGraff a fost dezvoltată de Asociația Telefonul Copilului cu susținere financiară din partea Telekom.