Contul tău MyAccount

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică, creează-l acum

MyAccount

?

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică,   creează-l acum »

Aplicația MyAccount

Ai toate serviciile într-un singur loc!

Tu decizi unde și când pleci, iar noi te ajutăm să ții costurile sub control

Tarife & rețele
partenere
Roaming în SEE
- Grupa 0
Activare
Grupe tarifare
voce & SMS
Grupe tarifare
date
Roaming Global

TARIFE STANDARD ROAMING AVANTAJ & REȚELE PARTENERE

Când ești în Roaming, vei plăti atât pentru apelurile inițiate, cât și pentru apelurile primite în funcție de zona de tarifare în care se află țara vizitată, iar primirea mesajelor scrise este gratuită.
Persoana care te apelează va plăti o convorbire națională ca și când tu te-ai afla în România.

Clienții Telekom pot utiliza beneficiile naționale din Contract, în roaming în țările din Spațiul Economic European (Grupa 0)*, sub condiția respectării Politicii de Utilizare prevăzute în Contract, astfel:

 • Minutele și SMS-urile în afara rețelei incluse în Contract vor putea fi utilizate în Roaming, fără tarife adiționale, iar după consumarea acestora, se vor aplica tarifele standard în afara rețelei;
 • Minutele/SMS-urile primite sunt gratuite;
 • Datele naționale pot fi utilizate fără tarife adiționale până la limita lunară maximă de date în roaming Grupa 0 („Limita de Date”). După depășirea limitei de date, se aplică un tarif adițional în cuantum de 0,0018 euro/MB (fără TVA), iar după consumarea datelor naționale din contract se va aplica și tariful standard.

*Țările incluse în Spațiul Economic European (Grupa 0) sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda (inclusiv insula Aland), Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia (inclusiv insulele Azore și Madeira), Slovacia, Slovenia, Spania (inclusiv insulele Canare), Suedia, Ungaria.

Unități de taxare:

 • Pentru apelurile inițiate din țările care fac parte din Grupa 0, respectiv Grupa 1, către țara vizitată, către România și către țările din Grupa 0, respectiv Grupa 1, taxarea se face la secundă, cu un interval inițial de taxare de 30 de secunde pe apel. Pentru celelalte apeluri, taxarea se face la minut indivizibil.
 • Pentru apelurile primite în ţările din Grupa 0, respectiv Grupa 1, taxarea se face la secundă, începând cu prima secundă, iar pentru celelalte apeluri, taxarea se face la minut indivizibil. **numerele speciale gratuite în Roaming Grupa 0 sunt 112, *100#, +40 766 121 933 (relaţii cu clienţii). Aceste numere sunt tarifate cu tarife standard pentru apeluri/SMS către Romania în celelalte Grupe.

Numerele +40 766 121 933 (relaţii cu clienţii) şi +40767 626 464 (apeluri pentru informaţii suplimentare despre roaming şi SMS pentru activare oferte cu roaming) sunt gratuite în roaming SEE inclusiv pentru clienţii non-rezidenți în România şi pentru clienţii cărora li se aplică suprataxă pentru utilizare preponderent în roaming SEE (Grupa 0).

Vezi acoperirea roaming pe țări
Alege țara din listă

Operator

Roaming Voce și SMS

Roaming Date

 

Inițiere apel

Primire apel

     SMS     

 

Apeluri locale în țara vizitată*

Apeluri către România*

Apeluri către țările din Grupa 0*

Apeluri către țările din Grupa 1*

Apeluri către alte destinații internaționale*

 

 

 

 

 

 • Pentru apelurile initiate din tarile care fac parte din Grupa 0, respectiv Grupa 1, catre tara vizitata, catre Romania si catre tarile din Grupa 0, respectiv Grupa 1, taxarea se face la secunda, cu un interval initial de taxare de 30 de secunde pe apel. Pentru celelalte apeluri, taxarea se face la minut indivizibil.
 • Pentru apelurile primite în ţările din Grupa 0, respectiv Grupa 1, taxarea se face la secunda, începând cu prima secundă, iar pentru celelalte apeluri, taxarea se face la minut indivizibil.
  **numerele speciale gratuite în Roaming Grupa 0 sunt 112, *100#, +40 766 121 933 (relaţii cu clienţii), +40 766 134 134 (verificare credit), +40 766 135 135 (reîncarcare), +4076ROAMING (+40767.626.464 apeluri pentru informaţii suplimentare despre roaming şi SMS pentru activare oferte cu roaming), +40784455666 (SMS setări de internet Broadband). Aceste numere sunt tarifate cu tarife standard pentru apeluri/SMS către Romania în celelalte Grupe.

Numerele +40 766 121 933 (relaţii cu clienţii) şi +4076ROAMING (+40767.626.464 apeluri pentru informaţii suplimentare despre roaming şi SMS pentru activare oferte cu roaming) sunt gratuite în roaming SEE inclusiv pentru clienţii non-rezidenţi în Romania şi pentru clienţii cărorar li se aplică suprataxă pentru utlizare cartela preponderent în roaming SEE/Grupa 0.

ROAMING ÎN SPAȚIUL ECONOMIC EUROPEAN - GRUPA 0

Comunică oricând cu partenerii tăi de afaceri, oriunde te-ai afla, la tarifele de acasă! Ai aceleași beneficii la abonamentul tău Telekom, chiar și atunci când călătorești.

Beneficiile naționale sunt aplicabile în țările și destinațiile din Grupa 0, astfel:

Minutele și SMS-urile naționale vor fi disponibile și în roaming (exemplu: nelimitat minute naționale = nelimitat minute Roaming Grupa 0 SEE, 100 SMS-uri naționale = 100 SMS-uri în Roaming Grupa 0 SEE)

Traficul de date din roaming va fi în funcție de valoarea abonamentului și extraopțiunilor, conform formulei de mai jos:

Limita maximă de date în roaming SEE (GB) = (valoare abonament + valoare extraopțiuni fără TVA * 2) / 1.8

Dacă abonamentul tău are inclus mai puţin trafic decât limita maximă, atunci poţi utiliza în roaming SEE tot traficul inclus în abonament, iar după consumarea acestuia vei fi tarifat cu tarifele standard naţionale conform contractului tău.

AFLĂ LIMITA TA DE DATE ÎN GRUPA 0 (SEE)

Limita maximă de date în Roaming SEE (GB) nu poate depăși traficul de date inclus în abonament.

POLITICA DE UTILIZARE REZONABILĂ ÎN ROAMING GRUPA 0/SEE

Când și cum se aplică suprataxa?
În scopul prevenirii utilizării abuzive sau anormale, Telekom va urmări anumiți indicatori obiectivi care să determine în ce măsură ai consumat preponderent Roaming Grupa 0 față de național (mai mare de 50% din consumul total pentru fiecare tip de serviciu dintre Serviciile de Roaming – Voce, Date sau SMS - în perioada monitorizată; în calculul consumului național va fi inclus și traficul efectuat în Roaming în alte Grupe decât Grupa 0) sau dacă ai prezență preponderent pe teritoriul statelor SEE (mai mult de 50% din totalul perioadei monitorizate). Perioada inițială de monitorizare a consumului și prezenței tale, înainte de determinarea profilului de utilizare abuzivă sau anormală în Roaming SEE este de 4 luni. Dacă se va constata un astfel de profil, vei fi informat că ai la dispoziție un interval de 14 zile pentru modificarea comportamentului sau pentru prezentarea dovezilor că utilizarea serviciului s-a făcut doar pentru călătorii periodice. Dacă în intervalul de 14 zile nu se va înregistra fie prezența preponderentă la nivel național, fie trafic național preponderent, se va aplica o suprataxă. Această suprataxă nu se va aplica dacă ai prezentat dovezi de utilizare a serviciului de roaming doar pentru călătorii periodice în SEE.

Telekom are dreptul să solicite prezentarea de dovezi privind reședința pe teritoriul României sau existența unor legături stabile în România, cum ar fi: prezentarea unor documente valide privind rezidența, indicarea unei adrese poștale sau de facturare în România, declarație din partea unei instituții superioare de învățământ cu privire la înscrierea la cursuri cu frecvență zilnică, dovezi privind desfășurarea raporturilor de muncă cu normă întreagă, documente atestând plați de taxe locale.

CUM POȚI DOVEDI CĂ NU UTILIZEZI ABUZIV SERVICIUL DE ROAMING ÎN SEE (GRUPA 0)

În cazul în care deții documente justificative pentru șederea temporară în roaming SEE, se pot trimite pe adresa de e-mail clientiB2B@telekom.ro.

Mai jos sunt scenariile care pot fi analizate în cazul clienților B2B:

Cursuri de pregătire/Schimb de experiență efectuate de angajați ai clienților B2B în Roaming SEE

Documente justificative:
- Adeverință din partea clientului B2B în care acesta să menționeze numele angajatului faptul că utilizează numărul de telefon mobil X (cel care apare în lista Permanent Roaming) și perioada de detașare;
- Invitația primită pentru participarea la curs în care să apară numele clientului B2B și perioada în care are loc cursul, precum și documente justificative care să ateste participarea efectivă la respectivul curs;

Detașări în interes de serviciu:

Documente justificative:
- Adeverință din partea clientului B2B în care aceasta să menționeze numele angajatului, faptul că utilizează numărul de telefon mobil X (cel care apare în lista Permanent Roaming) și perioada de detașare în afara țării;
- Ordinul de deplasare;
Poți demonstra că nu utilizezi abuziv serviciul de Roaming în SEE și prin modificarea comportamentului de consum, astfel încât într-un interval de 14 zile să se înregistreze fie prezență preponderentă la nivel național, fie trafic național preponderant. O astfel de situație se poate înregistra și ulterior începerii aplicării suprataxei. În acest caz, se încetează suprataxarea și va începe un nou interval de monitorizare de 4 luni.

Care este valoarea suprataxei?

Suprataxa se aplică peste tariful național aferent abonamentului, astfel:

 • 0,022 /min, pentru apeluri efectuate, inițiate și terminate în țări membre SEE
 • 0,004 euro/min, pentru apeluri primite
 • 0,004 euro/SMS, pentru SMS trimis
 • 0,0018 euro/MB, pentru traficul de date

Suprataxa se va aplica doar în cazul serviciului utilizat preponderent în Roaming SEE (ex. dacă ai utilizat preponderent doar serviciul de SMS, acesta va fi suprataxat cu 0.004 euro față de tariful național). Pentru informații complete, te rugăm să consulți Termenii Generali ai contractului de abonament sau contractul tău.
Tarifele sunt exprimate în euro și nu conțin TVA.

ACTIVARE

Poți activa serviciul de Roaming oricând, direct din MyAccount sau apelează Serviciul Relații cu Clienții, la 1933.

Pentru a apela un număr de telefon din orice țară cu excepția celei vizitate, formează numărul de telefon în format internațional.

Pentru a fi apelat:

 • din România, cel care te apelează formează numărul tău Telekom în format național (076X XXX XXX);
 • din străinătate, cel care te apelează formează numărul tău Telekom în format internațional (+40 76X XXX XXX).

Praguri valorice maxime pentru traficul de date in roaming

Pentru a tine costul in roaming sub control, se activeaza automat 2 praguri valorice consecutive pentru utilizarea serviciului de date in Roaming, indiferent de tara vizitata (UE si non UE), in care Telekom are acorduri de roaming active pentru serviciul de date.

Primul prag este setat la valoarea de 50 Euro, astfel:

 • la atingerea valorii de 40 Euro pentru traficul de date efectuat in Roaming se trimite o notificare prin SMS
 • la atingerea valorii de 50 Euro pentru traficul de date efectuat in Roaming se trimite o notificare suplimentara prin SMS, iar accesul la serviciile de date va fi suspendat automat pana la urmatoarea data de facturare. Dacă doreşti continuarea furnizarii serviciului de date in Roaming te rugam sa ne apelezi la numarul de contact 1933 sau poti sa iei legatura cu managerul tau de cont şi poţi folosi serviciul de date in roaming în continuare, până la atingerea urmatorului prag valoric maxim de 100 euro.

Al doilea prag este setat la valoarea de 100 Euro astfel:

 • la atingerea valorii de 80 Euro pentru traficul de date efectuat in Roaming credit se trimite o notificare prin SMS
 • la atingerea valorii de 100 Euro pentru traficul de date efectuat in roaming se trimite o notificare suplimentara prin SMS, iar accesul la serviciul de date va fi suspendat automat pana la urmatoarea data de facturare. Dacă doreşti continuarea furnizarii serviciului de date in Roaming, te rugam sa ne apelezi la numarul de contact 1933 sau poti sa iei legatura cu managerul tau de cont şi poţi folosi serviciul de date in roaming în continuare

Nu uita ca poti seta aceste modificari si din contul tau My Account, sectiunea “Setari Servicii”.

GRUPE TARIFARE ROAMING VOCE&SMS

Tarif (Euro fără TVA)
Grupa 0
Grupa 1
Grupa 2
Grupa 3
Grupa 4
Grupa 5
Grupa 6
Minute locale în ţara vizitată
Tarif naţional
0,05
0,75
0,75
0,75
0,75
N/A
Minute către România
Tarif naţional
0,05
1,05
1,40
1,85
2,20
3
Minute către ţările din grupa 0
Tarif naţional
0,05
1,40
1,75
2,2
2,5
3
Minute către ţările din grupa 1
0,05
0,05
1,40
1,75
2,2
2,5
3
Minute către alte destinaţii internaţionale
1,40
1,40
1,40
1,75
2,2
2,5
3
Minute către reţele satelit
10
10
10
10
10
10
10
Minute primite
Gratuit
0,01
0,7
0,7
1,1
1,2
4,5
Mesaje scrise trimise
Tarif naţional
0,02
0,04
0,4
0,4
0,4
0,067

Grupa 0

Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda (inclusiv insula Aland), Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia (inclusiv insulele Azore și Madeira), Slovacia, Slovenia, Spania (inclusiv insulele Canare), Suedia, Ungaria.

Grupa 1

Elveția, Marea Britanie (inclusiv Gibraltar), Monaco, Turcia.

Grupa 2

Albania, Australia, Bosnia Herțegovina, Insula Man, Insulele Feroe, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru.

Grupa 3

Africa de Sud, Andorra, Armenia, Belarus, China, Insula Jersey, Nepal, Ucraina.

Grupa 4

Azerbaijan, Canada, Insula Guernsey, Egipt, Georgia, Mexic, Noua Zeelandă, Serbia, S.U.A.

Grupa 5

Afghanistan, Algeria, Angola, Anguilla, Antigua & Barbuda, Arabia Saudită, Argentina, Aruba, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Barbados, Belize, Benin, Bermuda, Bolivia, Brazilia, Brunei, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, Chile, Ciad, Coasta de Fildeș, Columbia, Congo Republica Democrata, Coreea de Sud, Costa Rica, Curaçao, Cuba, Djibouti, Dominica, E.A.U., Ecuador, El Salvador, Fiji, Filipine, Ghana, Grenada, Guineea, Guyana, Haiti, Honduras, Hong Kong, India, Indonezia, Iordania, Insula Capului Verde, Insula Cook, Insulele Cayman, Insulele Virgine Britanice, Irak, Iran, Israel, Jamaica, Japonia, Kazahstan, Kenia, Kârgâzstan, Kuwait, Laos, Liban, Liberia, Libia, Macao, Madagascar, Malawi, Maldive, Mali, Malaezia, Maroc, Mauritius, Mauritania, Mongolia, Montserrat, Mozambic, Myanmar, Namibia, Nicaragua, Niger, Nigeria, Oman, Panama, Pakistan, Palestina, Papua Noua Guinee, Paraguay, Peru, Polinezia Franceză, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicană, Rusia, Samoa, San Marino, Satelit Thuraya, Senegal, Serviciul Maritim, Seychelles, Sierra Leone, Singapore, Siria, St. Kitts & Nevis, St. Lucia, St. Maarten, St. Vincent, Sri Lanka, Sudan, Turks Caicos, Thailanda, Taiwan, Tanzania, Tadjikistan, Tonga, Trinidad Tobago, Tunisia, Turkmenistan, Uganda, Uruguay, Uzbekistan, Vanuatu, Venezuela, Vietnam, Yemen, Zambia și alte destinații care nu se regasesc in celelalte grupe de Roaming.

Grupa 6

Acoperire aeriană (avioane)

GRUPE TARIFARE ROAMING DATE

Unități
Tarif (Eurocredit/MB)
Grup 0
Grup 1
Grup 2
Grup 3
Grup 4
Grup 5
Trafic date
Tarif național
0.05
4
8
11
18

Grupa 0

Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda (inclusiv insula Aland), Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia (inclusiv insulele Azore și Madeira), Slovacia, Slovenia, Spania (inclusiv insulele Canare), Suedia, Ungaria.

Grupa 1

Elveția, Marea Britanie (inclusiv Gibraltar), Monaco, Turcia.

Grupa 2

Albania, Africa de Sud, Bosnia & Herțegovina, Canada, China, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Insula Guernsey, Israel, Macedonia, Moldova , Muntenegru, Sri Lanka, Serbia, SUA, Ucraina.

Grupa 3

Afghanistan, Arabia Saudită, Coreea de Sud, Georgia, Hong Kong, India, Irak, Indonezia, Insula Jersey, Kazahstan, Kenya, Kosovo, Mexic, Maroc, Nepal, Noua Zeelandă, Pakistan, Rusia, Singapore, Taiwan, Thailanda, Tunisia, Uzbekistan.

Grupa 4

Algeria, Andorra, Angola, Anguilla, Antigua, Argentina, Australia, Azerbaidjan, Bahamas, Bahrain, Barbados, Belarus, Belize, Benin, Bermuda, Bolivia, Brazilia, Congo Republica Democrata, Insula Cook, Insulele Virgine Britanice, Insula Capului Verde, Insulele Cayman, Chile, Columbia, Costa Rica, Cuba, Curaçao, Iordania, Djibouti, Dominica, El Salvador, Filipine, Ghana, Grenada, Guineea, Guyana, Jamaica, Japonia, Kârgâzstan, Kuweit, Liberia, Libia, Macao, Mauritania, Madagascar, Malaezia, Malawi, Mali , Maldive, Mauritius, Mongolia, Montserrat, Mozambic, Myanmar, Namibia, Nigeria, Niger, Oman, Palestina, Panama, Paraguay, Peru, Polinezia Franceză, Puerto Rico, Qatar, Senegal, Serviciul maritim, Seychelles, St. Kitts si Nevis, St. Lucia, St. Maarten, St. Vincent, Tadjikistan, Tanzania, Turks Caicos, Uganda, Uruguay, Vietnam, Zambia și alte destinații care nu se regasesc in celelalte grupe de Roaming.

Grupa 5

Acoperire aeriană.

ROAMING GLOBAL

Roaming Global este format din Roaming Avantaj si Grupa 7 Roaming Voce&SMS, respectiv Grupa 6 Roaming Date. Tarile care fac parte din Grupa 7 Roaming Voce&SMS si Grupa 6 Roaming Date sunt selectate din Grupele 1-6 de Voce&SMS si din Grupele 1-5 de Date:


Tari cuprinse in Grupa 7 Roaming Voce&SMS: Africa de Sud, Albania, Antigua & Barbuda, Argentina, Australia, Barbados, Brazilia, Canada, Insulele Cayman, Chile, China, Columbia, Costa Rica, Dominica, Ecuador, El Salvador, Grenada, Guyana, Honduras, India, Iordania, Iran, Israel, Jamaica, Japonia, Kenya, Macedonia, Mexic, Moldova, Muntenegru, Montserrat, Noua Zeelanda, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Qatar, Republica Dominicana, S.U.A., Saint Kitts & Nevis, Saint Lucia, Serbia, Sri Lanka, Taiwan, Thailanda, Turks Caicos, Uruguay, Vietnam.


Tari cuprinse in Grupa 6 Roaming Date: Africa de Sud, Albania, Antigua & Barbuda, Argentina, Australia, Barbados, Brazilia, Canada, Insulele Cayman, Chile, China, Columbia, Costa Rica, Dominica, Republica Dominicana, El Salvador, Grenada, Guyana, India, Iordania, Israel, Jamaica, Japonia, Kenya, Macedonia, Mexic, Moldova, Muntenegru, Montserrat, Noua Zeelanda, Panama, Paraguay, Peru, Qatar, S.U.A., Saint Kitts & Nevis, Saint Lucia, Serbia, Sri Lanka, Taiwan, Thailanda, Turks Caicos, Uruguay, Vietnam.


Abonamentele Business Global 10, Business Global 15, Business Global 30 si Nelimitat 18 oferta beneficii de voce si/sau SMS in Grupa 7 Roaming Voce&SMS si trafic de date in Grupa 6 Roaming Date.


Minutele Roaming Grupa 7 se vor putea utiliza pentru: apeluri Roaming primite in Grupa 7, apeluri Roaming efectuate din Grupa 7: catre Romania, catre Grupa 0 si catre tara vizitata. Aceste minute NU se vor consuma pentru apeluri Roaming efectuate din Grupa 7 catre Alte destinatii (Apel Roaming efectuat din Grupa 7: catre alta tara din Grupa 7, catre tari din Grupele 2-6).


Dupa consumarea beneficiilor incluse se aplica tarifele standard de mai jos:

 • Apel efectuat Roaming din Grupa 7 catre Romania - 1,05 euro
 • Apel efectuat Roaming din Grupa 7 catre tara vizitata - 0,75 euro
 • Apel efectuat Roaming din Grupa 7 catre Grupa 0 - 1,4 euro
 • Apel efectuat Roaming din Grupa 7 catre Grupa 1 - 1,4 euro
 • Apel efectuat Roaming din Grupa 7 catre alte destinatii - 1,4 euro
 • Apel efectuat Roaming din Grupa 7 catre Satelit - 10 euro
 • Apel primit Roaming in Grupa 7 - 0,5 euro
 • SMS efectuat Roaming din Grupa 7 - 0,38 euro
 • Trafic de date Roaming in Grupa 6 - 4 euro
 • Tarifele nu contin TVA

Bine de știut
 • Servicii disponibile în Roaming:

  • Serviciul Mesaje Scrise (SMS)
  • Serviciul Mesaje Multimedia (MMS)
  • Mesageria Vocală 177 sau +40766 177 177
  • Serviciul de Relații cu Clienții 1933
  Apelarea în Roaming a numerelor scurte (1933, 177, etc.) depinde de posibilitățile tehnice ale operatorului partener în a cărui rețea te afli înregistrat.

  Pentru a afla ce operatori permit acest tip de apeluri, îți recomandăm să apelezi Serviciul de Relații cu Clienții.

  Primirea de mesaje în căsuța vocală când ești în Roaming într-o țară a Uniunii Europene este înlocuită cu primirea gratuită a unui SMS conținând numărul de telefon al apelantului.

  Pentru țările din afara Uniunii Europene, mesajele primite în căsuța vocală sunt tarifate conform politicii comerciale a Telekom.

  Rețeaua Swisscom Liechten (Liechtenstein) aparține operatorului Swisscom Elveția. Operatorul Digicel Jamaica are acoperire și în următoarele țări: Anguilla; Antigua & Barbuda, Aruba, Barbados, Bermuda, Insule Britanice Virgine, Insule Cayman, Dominica, Grenada, Haiti, Honduras, Panama, St. Kitts si Nevis, St. Lucia, St. Vincent, Turks & Caicos.

 • Serviciul Bon Voyage SMS

  Telekom oferă gratuit clienților lor, prin intermediul serviciului Bon Voyage SMS, informații legate de tarifele corespunzătoare țărilor în care se află, împreună cu mesajul de întâmpinare. Beneficiezi de acest serviciu odată cu activarea serviciului de Roaming.

  Rețeaua Tele2 din Rusia este o extensie a rețelei Tele2Comviq din Suedia. Tarifele aferente serviciului de Roaming în rețeaua Tele2 Rusia sunt:

  • 0.93 Euro/minut apel local (euro, cu TVA)
  • 2.72 Euro/minut apel către România (euro, cu TVA)
  • 1.48 Euro/minut apel primit (euro, cu TVA)
  • 0.47 Euro/SMS (euro, cu TVA)
 • Serviciul “Sistemul de alertă SMS al MAE”

  Telekom, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) oferă serviciul "Sistemul de alertă SMS al MAE", ce se adresează tuturor clienților Telekom (abonați sau utilizatori de cartele preplătite) aflați în Roaming într-o țară considerată de MAE ca fiind cu risc crescut în ceea ce privește siguranța persoanelor. Serviciul "Sistemul de alertă SMS al MAE" este activ din data de 29 octombrie 2012.

  Prin serviciul "Sistemul de alertă SMS al MAE", clienții Teleko au posibilitatea de a primi un SMS informativ cu datele de contact ale Ambasadei sau Consulatului României pentru țara în care se află în Roaming și care se găsește pe lista țărilor în care serviciul "Sistemul de alertă SMS al MAE" este disponibil. Lista actualizată a acestor țări poate fi accesată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, la adresa: http://www.mae.ro/travel-alerts

  Serviciul este activat implicit pentru toți clienții Telekom și poate fi dezactivat printr-un SMS gratuit cu textul D MAE trimis la 0764636623.

  MAE poartă întreaga responsabilitate pentru acuratețea datelor cuprinsă în SMS-ul transmis prin serviciul "Sistemul de alertă SMS al MAE".

 • Număr de apel pentru informații tarife Roaming

  +4076ROAMING (+4076.762.6464) sau 1234, număr gratuit în spațiul Uniunii Europene precum și în Elveția, Gibraltar, Islanda, Liechtenstein si Norvegia, la care poți solicita, din țările în care călătorești, informații despre tarifele de Roaming.

  Primirea de mesaje în căsuța vocală când ești în roaming într-o țară a Uniunii Europene, precum și în Elveția, Gibraltar, Islanda, Liechtenstein și Norvegia, este înlocuită cu primirea gratuită a unui SMS conținând numărul de telefon al apelantului. Pentru țările din afara Uniunii Europene, precum și în Elveția, Gibraltar, Islanda, Liechtenstein si Norvegia, mesajele primite în căsuța vocală sunt tarifate conform politicii comerciale a Telekom.

  Dacă te afli pe teritoriul României în apropierea granițelor cu oricare din țările vecine: Ungaria, Ucraina, Moldova, Bulgaria sau Serbia și ai activ serviciul de Roaming, este posibil să te conectezi accidental pe una din rețelele de telefonie ale țării vecine. Acest lucru se întâmplă în cazul în care pe telefonul tău mobil selecția de căutare a rețelei mobile este setată pe modul "Automatic". În aceste cazuri, pentru a evita taxarea conform tarifelor de Roaming, îți sugerăm ca selecția rețelei pe telefonul tău mobil să fie setată pe modul "Manual".

  Totodată, îți sugerăm ca, atunci când te afli în apropierea graniței cu oricare din țările vecine de mai sus, să verifici periodic afișajul telefonului tău pentru a te asigura că ești localizat în continuare în rețeaua Telekom, și nu în Roaming într-una din rețelele partenere ale Telekom.

  De asemenea, atunci când călătorești în străinătate, te rugăm să verifici periodic că ești localizat într-o rețea parteneră de Roaming a Telekom din țara pe care o vizitezi, pentru a evita trecerea accidentală în zonele de graniță, într-o rețea dintr-o țară vecină celei vizitate de tine, posibil cu tarife de Roaming diferite față de rețelele din țara vizitată.

 
 
Folosești un browser pentru care nu mai oferim suport. Pentru a vizualiza corect conținutul site-ului telekom.ro, te rugăm să folosești ultimele versiuni a broweserelor Chrome, Firefox, Safari, Opera sau Edge.

Portează-te la Telekom în 3 pași!

1: Introdu câteva detalii ale numărului pe care vrei să-l portezi: